Nestelberger bio barnaköles liszt (1000g)

A köles legősibb termesztett gabonafélének. Kelet Indiából származik és több ezer éves múltra tekint vissza. A világ több részén még ma is termesztik és mindennap fogyasztják. Nagyjából 100 évvel korábban még az európai emberek étkezésében is fontos szerepet töltött be.

Napjainkban már feledésbe merült, holott igen hasznos lenne, a kölest a mindennapi étrendünkbe újra bevonni. Ugyanis földünk szerves ásványi sókban leggazdagabb gabonája a köles.

3.000Ft

Elfogyott

Leírás

A köles glutén- és sikérmentes, lúgosító gabona.

Nagy arányban tartalmaz kovasavat, ezenkívül fluort, magnéziumot, ként, foszfort, vasat, kálciumot, cinket stb. Különösen gazdag vitamin- B csoportban B1, B2, B6, B17, pantoténsav, nikotinsavamid.

100 gramm köles tartalmaz: 550 mg kovasavat, 0,6 mg fluort, 3 mg nátriumot, 170 mg magnéziumot, 6,8 mg vasat.

A köles pozitívan befolyásolja a csont és porc gyógyulását. Segít az ásvány hiányokat kiegyenlíteni, valamint a fennálló egyoldali, salakszerű felhalmozódásokat megszüntetni.

A kovasav egy fontos elem, minden élő szervezet számára. A kor előrehaladtával a szövetek kovasav tartalma csökken, ennek jelei: ráncképződés, a kötőszövetek gyengesége, visszér, aranyér, porckopás, vérkeringési problémák, szédülés, fáradékonyság, ekcéma, fogak elromlása, ízületi problémák, gyulladások, törékeny körmök, idegrendszeri gyengeségek.

A kovasav a kötőszövetet erősíti, a bőrt rugalmassá, a hajat erőssé és fényessé teszi, a fogakat, körmöket erősíti. Segít a tartáshibákból adódó panaszoknál. Erősíti a tüdőszövetet. Asztmánál, bronchitisnél a tüdőszövetet rugalmassá és ellenállóvá teszi. Az immunrendszert aktiválja. A köles gyulladás csökkentő, szabályozza a vércukor szintet és az anyagcsere folyamatokat.

Különösen jót tesz terhes és szoptató anyáknak. A csonttörés gyors gyógyulását segíti elő. A vese és hólyag gyulladások gyógyszereként is ismerik.

A barnaköles kizárólag nyersen, héjával együtt megőrölve, hevítetlen formában fogyasztandó! Hevítetlen formában a szerves ásványi sók, tápanyagok a szervezet számára könnyebben rendelkezésre állnak.

A megőrölt 2-3 teáskanálnyi barnakölest tehetjük friss magmüzlibe vagy különféle levekhez, joghurtba, levesbe stb. Előételként illetve reggeliként barnaköles lisztet összekeverhetünk egy kis reszelt almával, banánnal, stb…

 

Csont, porc ill. ízületi problémáknál

Fogyassz napi 2-3 teáskanálnyi barnaköles lisztet. Kb. 6 hét után csökkennek ill. megszűnhetnek a fájdalmak, gyulladások. 1,5 – 2 év rendszeres fogyasztás után a porc felülete lépésről lépésre regenerálódik.

További információk

Tömeg 1,1 kg