Orrmosó neti kancsó készlet

Az orrmosás igazi célja, hogy az orrban lévő szennyeződéseket (allergének, por, gyulladásos váladék) eltávolítsuk, csökkentve a nyálkahártya irritációt, illetve elkerüljük a felülfertőződéseket. 

4.990Ft

Leírás

Az allergia ellen javasolt a napi többszöri orrmosás, ezzel meggátolva, hogy az allergének az orr nyálkahártyáján megtapadjanak, és folyamatos duzzanatot okozzanak, amelynek következménye beszűkült orrfelek, illetve az orrfolyás. Az 1 %-os sóoldattal való orrmosás segíti a nyálkahártya regenerálódását is.

A speciálisan kialakított kerámia kancsó, ún. „”Neti kancsó”” eredetileg Indiából származik, a jógát gyakorlók évszázadok óta használják, mivel a segítségével kíméletesen, mégis alaposan meg lehet tisztítani az orrjáratokat, ezáltal könnyedebb lesz az orron át történő légzés.

Alkalmazása:

  • allergia, állandó tüsszögés, orrfolyás esetén
  • arcüreg – homloküreg gyulladás,
  • krónikus nátha,
  • orrjárat kisebesedése, varasodása,
  • felsőlégutak akut megbetegedése,
  • szénanátha legalább naponta kétszer, kezdetben akár óránként is, öblítsük orrunkat

Készíts 1% -os sóoldatot, azaz 1gramm kristálysót oldjunk fel 100 ml langyos vízben. Vagy a telített 26 %-os sóoldatból vegyünk ki egy fecskendővel 10 ml-t és tegyük 250 ml langyos vízbe. Ez a sókoncentráció megegyezik a testnedveink sókoncentrációjával, ezért nincs maró hatása, ellentétben az édes vagy a tengervízzel. Tölts meg egy orröblítésre alkalmas edényt (orrtusoló) (orrmosót) az elkészített 1%-os sóoldattal.

A mosdókagyló fölé hajolva helyezd az orrmosó csőrét az egyik orrnyílásba. Hajtsd a fejedet előre és oldalra. Engedd a sóoldatot az egyik orrnyíláson befolyni, a másikon pedig kifolyni. Végezd el mindegyik oldalon. Az orröblítés alatt a száj csukva vagy nyitva is lehet, ahogy kellemesebb. Ha az orr el van dugulva akkor, hagyd az oldatot ugyanazon az orrnyíláson kifolyni. Légy türelemmel, néhány orröblítés után az orrjárat szabaddá válik. Az orröblítéssel nem csak az orrjáratokat, hanem az arc és homloküreget is átöblítjük. Az orröblítést naponta többször is elvégezheted.

Tartalma

  • 1 db kerámia orrmosó Neti kancsó 2900 Ft értékben
  • 1 kg Sóker Himalája Kristálysó (a sóoldat készítés mellett étkezésre is alkalmas!) 990 Ft értékben
  • 1 db fából faragott grammos kanál a pontos adagoláshoz 300 Ft értékben

További információk

Tömeg 1,3 kg